Zoeken:

Mediahuis en Bever lanceren eerste gerecyclede online campagne: ReUsed

Eerder gemaakte campagnes en content worden hergebruikt om de nieuwe campagne vorm te geven

De creatieve studio van Mediahuis, MHX, heeft in opdracht van Bever de eerste hergebruikte online campagne van Nederland bedacht en gemaakt. In deze ReUsed-campagne zijn eerder gemaakte campagnes en content van Bever in een nieuw jasje gestoken om zo een nieuwe campagne vorm te geven. De campagne sluit goed aan bij de duurzame missie van de buitenwinkel waarin het verlengen van de levensduur van producten centraal staat.

Oude content in een nieuw jasje

De Bever ReUsed-campagne bestaat uit verschillende video’s en artikelen die een tweede leven hebben gekregen. De artikelen zijn geïnspireerd door eerder verschenen uitgebreide blogs van Bever en door MHX in een nieuw jasje gestoken. De uitgebreide ‘How-to-video’s’ van Bever zijn omgezet naar korte en pakkende TikTok-video’s en Instagram-reels. Om met name een jongere doelgroep te bereiken kiest Mediahuis voor de inzet van de digitale lifestyleplatformen Manners en NSMBL. De video’s zijn op het gehele Mediahuisnetwerk te zien. Jasper Kemme (Creative, MHX) licht het ReUsed-concept toe: “In eerste instantie waren we gelijk bezig nieuwe uitingen te bedenken. Maar de boodschap van Bever gaf ons een belangrijk inzicht: het duurzaamheidsprincipe moet op één staan. Al helemaal als je een jonge doelgroep wil bereiken. Waarom weggooien wat nog goed is? Dit geldt ook voor creatieve campagnes. Met ReUsed voel je het DNA van Bever in de campagne.”

For Future Fridays

De ReUsed-campagne is bewust in de periode rondom Black Friday gelanceerd, een ‘feestdag’ waar de buitenwinkel zich fanatiek tegen verzet. Voor het derde jaar op rij organiseert Bever op vrijdag 24 november ‘For Future Fridays’. In plaats van consumenten met kortingen te verleiden om nog meer producten aan te schaffen, zet de retailer zich in om consumenten te inspireren langer met producten te doen en daardoor minder bij te dragen aan de afvalberg.

Van prestige pitch tot echte campagne

Wat de samenwerking en de campagne extra bijzonder maakt is dat het concept is bedacht voor de live pitch van het Branded Content Event. Dit jaar schreef Bever de pitch uit en &C, Talpa en Mediahuis presenteerden op het podium hun ideeën. Mediahuis won met het unieke ReUsed-concept. Het is niet vanzelfsprekend dat deze prestige pitch vervolgens ook uitgevoerd wordt, dus het is bijzonder dat het winnende idee dit jaar ook een echte campagne is geworden.

Marjolein Vendrig (Director Marketing, Bever): “Het concept sluit zo goed aan bij onze missie dat we het ook echt een kans wilden geven. Ons doel is om een gedragsverandering teweeg te brengen en mensen te inspireren om te consuminderen. Door het lanceren van deze campagne hopen we nu ook andere adverteerders te inspireren door te laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om ook de levensduur van campagnes te verlengen.”

Over Mediahuis 

Mediahuis is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven met sterke merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, Autovisie; regionale dagbladen (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander) en digitale merken Dumpert, Metro, Manners, NSMBL, Famme, Bedrock, WANT, Culy, J/M Ouders, Beautify, Jaap, GroupDeal en Speurders. Mediahuis gelooft in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media. De relatie met de klant staat centraal bij iedere strategische keuze. Voor adverteerders is Mediahuis een creatief en strategisch partner; met totaaloplossingen waarbij strategie, creatie, data en bereik worden gecombineerd.

Over Bever

Fred van Olphen begon in 1977 met Bever om mensen aan te moedigen naar buiten te gaan. Die missie heeft het bedrijf in 2023 nog steeds. Wij geloven erin dat buiten iedereen op z’n best is. We vinden er rust, energie en vooral onszelf. Buiten is goed voor ons. En daarom zijn wij ook goed voor buiten. Hier ligt onze rol op maatschappelijk vlak. Dat begint met het juiste advies van onze 800 Buitenexperts, waardoor je als klant altijd de juiste keuze maakt.