Onze organisatie

In het kort

Mediahuis Nederland is gebouwd op een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek. Mediahuis brengt verhalen en mensen samen. Met invloedrijke mediamerken en onze diepgaande kennis van ons publiek en het medialandschap. In heel Nederland. En bij jou om hoek.

Mediahuis bereikt als uitgever van bekende merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, GroupDeal, NSMBL en Dumpert een brede selectie doelgroepen in heel Nederland. Dankzij regionale merken waaronder Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad is er een hechte band met de regio.

Door te luisteren naar het publiek en de doelgroep, creëert Mediahuis een veelzijdig aanbod strategische en creatieve oplossingen voor adverteerders. Oplossingen die exclusief worden ontwikkeld door het content marketing bureau van Mediahuis; Wayne Parker Kent.

De bindende factor tussen deze veelzijdigheid aan media? Het bouwen aan en koesteren van duurzame relaties. Met het publiek, met adverteerders en met de ruim 1200 medewerkers die Mediahuis telt.

Het maakt van Mediahuis jouw ideale strategisch en creatief partner; een mediabedrijf dat verder kijkt dan de eigen voordeur, plat bereik en standaard oplossingen.


Raad van bestuur

De raad van bestuur is operationeel verantwoordelijk voor Mediahuis Nederland. Er is een heldere taakverdeling op basis van een “two tier board” die bestaat uit een raad van commissarissen en een raad van bestuur. Het algemene directieteam wordt gevormd door de raad van bestuur, de hoofdredacteuren van de dagbladen en de directeuren van de bedrijfsonderdelen en stafafdelingen van Mediahuis Nederland.

Rien van Beemen, CEO

Rien van Beemen begon zijn loopbaan in de reisbranche, met onder andere functies als Adjunct Directeur bij Sudtours (2001-2006) en Commercieel Directeur bij D-Reizen (2006-2007). Vervolgens ging hij aan de slag bij RealNetworks, een beursgenoteerd (NASDAQ: RNWK) Amerikaans bedrijf in online entertainment waar hij in de periode 2008 tot 2012 werkzaam was als Vice President Europe & Latam. Rien van Beemen maakte in 2012 de overstap naar NRC Media waar hij aanvankelijk werkzaam was als directeur online, waarna hij in 2013 benoemd werd tot CEO. Sinds augustus 2019 is Rien van Beemen CEO bij Mediahuis Nederland.

Koos Boot, CFO

Koos Boot maakte, na een carrière binnen de accountancy bij PwC en EY en als Controller bij FrieslandCampina, zijn overstap naar de media als Concern Controller (1999-2007) bij Koninklijke Wegener. Daar werd hij later benoemd tot lid van de raad van bestuur en CFO (2007-2010). Aansluitend maakte hij zijn entree binnen de grafische industrie als lid van de holdingdirectie en als CFO bij Koninklijke Joh. Enschedé en tot mei 2017 als CFO a.i. bij Roto Smeets Group. Koos Boot is opgeleid tot registeraccountant. Gedurende zijn loopbaan heeft Koos Boot ruime ervaring opgedaan met het op orde brengen en uitbouwen van organisaties. Koos Boot begon medio 2017 als CFO bij Mediahuis Nederland.


Algemeen directieteam

De leden van het algemeen directieteam zijn verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen en centrale stafafdelingen van Mediahuis Nederland.

Rien van Beemen

CEO
LinkedIn

 

Koos Boot

CFO
LinkedIn

 

Elisabeth van Dijk

General Counsel
LinkedIn

 

Paul Huybrechts

Directeur Druk & Distributie
LinkedIn

 

Paul Jansen

Hoofdredacteur De Telegraaf

 
 

Esther Lammers

Manager Concern Inkoop & Facilitair
LinkedIn

 

Xavier van Leeuwe

Directeur B2C
LinkedIn

 

Barbara Lokhorst

Group Controller
LinkedIn

 

Slaven Mandic

Directeur Advertising
LinkedIn

 

Corine de Vries

Corine de Vries

Hoofdredacteur Regionaal
LinkedIn

 

Caroline Swanenberg

Directeur HR
LinkedIn

 

Mandy van der Wal

Directeur Video & Platforms
LinkedIn

 


Raad van commissarissen

De raad van commissarissen is belast met het toezicht op het gevoerde beleid, de organisatiestructuur en het verlenen van advies aan de raad van bestuur. De raad van commissarissen bestaat uit de volgende leden:

  • De heer F. van Westen (voorzitter)
  • De heer G.J.K. Ysebaert (vice-voorzitter)
  • Mevrouw S.G. Brummelhuis
  • De heer M.J.G.G. Vangeel
  • De heer P.J.E. Verwilt

Organisatiestructuur

Download hier ons organogram.