Zoeken:

Dumpert lanceert spannende nieuwe videoserie ‘Ambu 146’

Een exclusief kijkje achter de schermen bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond

Het grootste online videoplatform van Nederlandse bodem Dumpert, onderdeel van Mediahuis Nederland, kondigt met trots hun nieuwste videoserie ‘Ambu 146’ aan. Deze gloednieuwe online serie geeft een unieke inkijk in het werk van Ambulance Rotterdam-Rijnmond en belooft de kijker een intieme en meeslepende ervaring. Met ‘Ambu 146’ laat Dumpert het heldhaftige werk zien van het ambulancepersoneel in Rotterdam-Rijnmond. DumpertTV-presentatoren Sylvana en René volgen ambulancemedewerkers Jeffrey en Tom op de voet tijdens hun dagelijks werk. De serie is een vervolg op een aflevering van Dumpert Filmt Je Werkplek uit 2021 waarin ambulancemedewerkers Jeffrey en Tom centraal stonden. Deze aflevering is door meer dan een half miljoen mensen bekeken en was de aanleiding voor de bijzondere samenwerking tussen Dumpert en Ambulance Rotterdam-Rijnmond.

Van levensbedreigende noodsituaties tot emotionele momenten, de kijker wordt meegenomen in een rollercoaster van emoties. De serie belicht niet alleen de professionele kant van het werk van het ambulancepersoneel, maar ook de persoonlijke verhalen en uitdagingen die zij tegenkomen. Er komen verschillende spraakmakende momenten aan bod, zoals een bijzondere casus in de eerste aflevering over een eenzame oudere dame. Dit laat onovertroffen zien hoe veelzijdig en intens het werk van de ambulance is. Later in de serie komt het tragische overlijden van een 22-jarig slachtoffer van een steekpartij in hartje Rotterdam aan bod. Eerder dit jaar, in maart, is dit veelvuldig in het nieuws geweest en in de vierde aflevering van ‘Ambu 146’ ziet de kijker de andere kant van deze nieuwsberichten. Een heftige schets van het werk van de ambulancemedewerkers.

Esther Camphens-Versteeg, communicatieadviseur Ambulance Rotterdam-Rijnmond spreekt van een zeer prettige en professionele samenwerking: “In december 2021 zijn wij voor het eerst een samenwerking aangegaan met Dumpert. Hier is een ontzettend mooie en professionele eenmalige video uit voortgekomen. Toen wij ruim een jaar later opnieuw benaderd werden stonden wij hier zeer positief tegenover. De samenwerking verliep erg soepel en afspraken werden snel gemaakt. Vanuit Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) hadden we meerdere duidelijke punten, waarvan echt niet afgeweken mocht worden. Dumpert heeft laten zien dit op een zeer professionele wijze op te pakken. We wilden met deze nieuwe serie onder andere laten zien hoe mooi en veelzijdig het werken op de ambulance is! Als kijker krijg je een uniek kijkje in de werkzaamheden van onze ambulanceprofessionals en ook van onze Ambulancezorg Meldkamer. Dumpert heeft een realistisch beeld laten zien wat betreft de inhoud van het werk. Alles is ‘puur en echt’, zoals het ook in de praktijk is en het is echt niet alleen maar spektakel, je doet het voor de patiëntenzorg. Daarnaast zijn wij natuurlijk ontzettend trots op onze collega’s en het werk, waarin zij dag en nacht voor iedereen klaarstaan.’’

René van Leeuwen, presentator van DumpertTV kijkt samen met zijn co-presentatrice Sylvana IJsselmuiden terug op een bijzondere tijd bij de ambulance en is trots op de mooie serie die tot stand is gekomen. “We hadden het niet beter kunnen treffen met ambulancechauffeur Jeffrey en ambulanceverpleegkundige Tom. Sylvana en ik hebben onwijs veel respect voor wat ze doen, maar ook voor hóe ze het doen. Met zoveel aandacht en toewijding is Ambu 146, ondanks de nare en heftige situaties, een serie die prettig wegkijkt en soms zelfs voor een glimlach zorgt. Als kijker voel je je echt alsof je op de passagiersstoel in de ambulance zit. Als makers willen we alleen nog toevoegen dat het een voorrecht is geweest dat we zo lang verslag hebben mogen doen van hun bijzondere werk”.

De videoserie ‘Ambu 146’ is vanaf nu hier te bekijken en bestaat uit vijf afleveringen. De serie is gefilmd met respect voor de privacy van de patiënten en in overeenstemming met de geldende richtlijnen en protocollen.