Zoeken:

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
Samsung

Branded Content Campagne Samsung S21

Branded Content Native Advertising

Samsung S21 Story Sessions

Afgelopen jaar heeft Samsung succesvol de Galaxy S21+/Ultra gelanceerd. Samsung heeft ons gevraagd om een branded content campagne te ontwikkelen waarin we deze nieuwe telefoon onder de aandacht brengen en de features uitlichten onder de doelgroep GenZ en Millennials. MHX, de creatieve studio van Mediahuis, heeft hiervoor het concept Story Sessions ontwikkeld.

Bekijk de campagne op Manners

Story Sessions

GenZ en Millennials weten precies wat ze willen. Zij zijn daarom niet op zoek naar een telefoon met specifieke features, maar naar voordelen die een probleem oplossen. De features zijn hierin ondersteunend en bieden een oplossing voor hun probleem. Met Story Sessions hebben we de uitdagingen van de doelgroep gekoppeld aan de autoriteit van onze titels.

Inspiratie voor een drukbezette doelgroep

We hebben via Culy laten zien hoe je met de speciale foodmodus van de nieuwe smartphone prachtige foto’s kunt maken van ingrediënten, gerechten en mooi gedekte tafels. Via lifestyle platform NSMBL gaven we tips hoe je kleding kunt fotograferen die je op Vinted wilt verkopen. Hier werd de speciale vloggerview van de Samsung telefoon in belicht. Bij Beautify haakten we in op hoe je het beste een make-up tutorial kunt opnemen en bij Manners hoe je het best jouw auto in beeld kunt brengen. Deze vier verhaallijnen zijn via Instagram Stories verspreid bij de betreffende titels. Met een swipe-up werd doorgelinkt naar het artikel met nog meer tips, voor een verdere verspreiding onder de doelgroep.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21

Extra contactmomenten met de Fluid ad

De Fluid ad hebben we ingezet als retargeting middel. Enerzijds op gelezen content, anderzijds op basis van doelgroep targeting (Millenials/GenZ).

KPI views 393K
Views 397K
CTR 0,17%
Viewability 80%

De resultaten

MHX heeft vier content verhalen geproduceerd. Deze zijn fixed geplaatst op elke ingezette titel en ondersteund met Instagram Stories. Via Elastic Native is er extra schaal gecreëerd. De inzet middels Elastic Native heeft gezorgd voor een uitstekend resultaat.

Views 190k
Quality views 44.272
Conversie 23%
Insta Stories 7714
Samsung S21
Samsung S21
Samsung S21

Over de Samsung Galaxy S21

Ontworpen om een revolutie teweeg te brengen in video en fotografie, met een meer dan bioscoopresolutie van 8K, zodat je epische foto’s direct uit video kunt halen. De S21 5G en S21+ 5G hebben beide een 64MP Camera, de snelste chipset ooit en een sterke All Day Battery. De nieuwe Samsung S21 is indrukwekkend!

Bezoek de website

Samen met Mediahuis hebben we een branded content campagne opgericht, waarbij de features van de Samsung Galaxy S21 vanuit verschillende invalshoeken werden uitgelicht. Het was een goede balans tussen editorial en branded content, die natuurlijk aanvoelde voor de doelgroep.

Thu Nguyen, Media Project Manager, Samsung

Meer weten over adverteren bij Mediahuis? Ons team staat voor je klaar.