Zoeken:

Mediahuis’ websites Dumpert en Metro hebben gisteravond meerdere prijzen in ontvangst genomen tijdens de feestelijke Website van het Jaar Award Night 2023. De Website van het Jaar-verkiezing is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste en populairste websites van Nederland.  

Nederlands grootste videoplatform Dumpert mocht meerdere awards mee naar huis nemen. Ten eerste is Dumpert bekroond als ‘Populairste Jongerenwebsite’. Daarnaast wist Dumpert met zijn enorme populariteit ook nog de tweede plaats te bemachtigen in de categorie ‘beste website van het jaar’. De zojuist vernieuwde app heeft twee eervolle vermeldingen gekregen in de categorieën ‘populairste app’ en ‘beste app’ van het jaar.  

Nieuwswebsite Metro won de prijs voor ‘Populairste Nieuwswebsite’. Roos Ravensbergen, Eindredacteur Metro, is enorm trots op deze winst: “We zijn onze trouwe lezers enorm dankbaar dat ze ons deze prijs hebben afgeleverd en waardering tonen voor de artikelen die we dag in, dag uit maken. Dit toont aan dat Metro, dat nieuws brengt dat net even anders is en de lezer op weg wil helpen, de lezer bereikt.”  

Boaz Shkolnik, Director of Advertising Mediahuis Nederland: “Om bij de grootste online publieksprijs met maar liefst twee Mediahuismerken in de prijzen te vallen, is iets om erg trots op te zijn. De prijs van Dumpert bevestigt nogmaals de enorme populariteit van dit platform bij de jonge doelgroep. Jongeren zijn voor adverteerders vaak een lastig te bereiken doelgroep en dit bewijst dat wij met Dumpert het ultieme medium in huis hebben om deze jongeren te bereiken. Onze nieuwswebsite Metro werkt met een relatief klein team om lezers dagelijks van het nieuws te voorzien. Dat zij in de categorie Nieuws met veel sterke merken de populariteitsprijs hebben gewonnen is een mooie bekroning op het harde werk.”   

De Website van het Jaar verkiezing is een initiatief van Emerce in samenwerking met MultiScope. In de afgelopen maanden hebben bijna een half miljoen Nederlanders gestemd op hun favoriete cases in 38 categorieën. Alle genomineerde websites en apps werden door het publiek beoordeeld op zaken als inhoud, ontwerp en aanbevelingsintentie.