Zoeken:

Werken bij de DJI
Werken bij de DJI
Werken bij de DJI
Ministerie van Justitie en Veiligheid

Awareness voor functie beveiliger bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Dumpert Jongeren Video

Awareness voor functie beveiliger bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI) is met zo’n 16.000 medewerkers verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van gedetineerden in 50 justitiële inrichtingen door heel Nederland. De plek waar zij samen werken aan terugkeerkracht in de maatschappij. Dat doen ze omdat ze weten dat iedere gedetineerde straks gewoon weer iemands buur kan zijn. Zo dragen zij bij aan de veiligheid van de samenleving. DJI vroeg aan Mediahuis om een campagne te bedenken waarmee awareness gecreëerd wordt voor het werk bij DJI. Daarnaast moest de campagne bijdragen aan het profileren van DJI als potentiële werkgever en de doelgroep enthousiasmeren om te solliciteren als Complexbeveiliger of Beveiliger Dienst Vervoer & Ondersteuning.

Bezoek de website
Mannen humor
Mannen humor
Mannen humor

Humor

Bijna 3 op de 4 Nederlanders vindt 'een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’. Humor zorgt er immers voor dat je onbewust positief gaat nadenken over een merk. Bij humor denk je al gauw aan Dumpert. Het team van Dumpert weet als geen ander hoeveel impact humor maakt bij de jongere doelgroepen en ging direct aan de slag voor DJI.

Dumpert
Dumpert
Dumpert

Dumpert

Op Dumpert vind je grappige, opmerkelijke en sympathieke content uit alle uithoeken van het internet. Altijd spraakmakend. Altijd virale potentie. Het team van Dumpert maakte voor de campagne van DJI twee unieke en humoristische video's met een duidelijke boodschap. Deze video's werden vervolgens verspreid via het Instagram-account van Dumpert met maar liefst 2,3 miljoen volgers en via een pre-roll op Dumpert.nl. En dat werd een succes!

Bekijk de Instagram-post

Bekijk ook de pre-roll met Dumpert-presentatrice Sylvana

Dienst Vervoer & Ondersteuning
Dienst Vervoer & Ondersteuning
Dienst Vervoer & Ondersteuning

De resultaten

De campagne kreeg maar liefst 1,6 miljoen views op Instagram. Daarnaast ontving de Instagram Reel een nette engagement van 2%. Het team van DJI zag bovendien een significante stijging in het aantal bezoekers op hun website.

Aantal posts 2
Views 1,6mln
Engagement 2%
Sentiment Positief

Korte lijnen waardoor de samenwerking ontzettend goed en fijn verlopen is. Heel leuk om humor als element toe te voegen aan onze huidige strategie en werving op een andere manier te benaderen. Uiteraard wel binnen de grenzen die duidelijk en helder van tevoren zijn afgesproken. Wij hebben het als heel erg positief ervaren en kijken uit naar de volgende samenwerking met Dumpert.

Dienst Justitiële Inrichtingen