Zoeken:

Adverteren in print
Adverteren in print
Adverteren in print

Aanleverspecificaties Print

 

Aanleverspecificaties Print advertenties


Hier vind je alle informatie voor het aanleveren van print advertenties. De advertentieformaten vind je tegenwoordig in de tariefkaarten.

Sluittijden
Meer informatie over deadlines voor reserveren vind je in het overzicht Sluittijden. Rondom de feestdagen zijn er aangepaste sluittijden voor advertenties.

Aanleveren advertentiemateriaal
Aanleveren van dagbladadvertenties kan via onze advertentieportal. Hiervoor ontvang je een link wanneer je bij ons een advertentie reserveert. Je kunt hiervoor eenvoudig handleiding downloaden.

Aanleverspecificaties per medium

Dagbladen
Advertentiemateriaal dient als pdf te worden aangeleverd. De huidige PDF standaard voor kranten is GWG2015_NewspaperAds_CMYK. Maar ook de oude versie 4 (NewspaperAds_1v4) wordt nog ondersteund.

Informatie en profielen NL: printarena.nl en EN:gwg.org. Volgens deze standaard profielen dienen pdf bestanden te worden gecreëerd en gecontroleerd. In Nederland spreekt men vaak over een ‘Certified pdf’, maar naast de Certified pdf zijn er nog vele leveranciers die producten leveren voor het maken en controleren van goede pdf bestanden. Op printarena.nl is alles te vinden voor het juist aanmaken van een pdf (o.a. icc profielen, pdf profielen en het ‘Technisch overzicht voor vormgeving’).

– Voorwaarden en specificaties print advertorials

Tijdschriften
Advertentiemateriaal dient als pdf te worden aangeleverd. De huidige PDF standaard voor kranten is GWG2015_MagazineAds_CMYK. Maar ook de oude versie 4 (MagazineAds_1v4) wordt nog ondersteund.

Informatie en profielen NL: printarena.nl en EN: gwg.org. Volgens deze standaard profielen dienen pdf bestanden te worden gecreëerd en gecontroleerd. In Nederland spreekt men vaak over ‘Certified pdf’, maar naast Certified pdf zijn er nog vele leveranciers die producten leveren voor het maken en controleren van goede pdf bestanden. Op printarena.nl is alles te vinden voor het juist aanmaken van een PDF (o.a. icc profielen, pdf profielen en het ‘Technisch overzicht voor vormgeving’).

Kleur
Zorg voor de juiste kleurinstellingen en maak altijd gebruik van kleurprofielen die aansluiten bij de gekozen druktechniek. Voor advertenties in onze dagbladen, nieuwsbladen en weekbladen kan het kleurprofiel ISOnewspaper26v4 worden gebruikt. Voor advertenties in magazines betreft dit het kleurprofiel ISOcoated_v2_eci.

Specificaties verzenden
Aanleveren kan via onze advertentieportal. Hiervoor ontvang je een link wanneer je bij ons een advertentie reserveert. Al het aangeleverde materiaal dient vooraf op juistheid gecontroleerd te worden. Dit kan makkelijk en snel via onze portal geverifieerd worden. Je krijgt direct te zien of de advertentie voldoet aan de specificaties. Indien er sprake is van fouten of waarschuwingen wordt dat duidelijk vermeldt. Op die manier wordt de voorspelbaarheid en kwaliteit goed in de hand gehouden. Indien je geen link van ons ontvangt, neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0)88 824 0123.

Aangeleverd materiaal via e-mail kan niet gegarandeerd tijdig en goed verwerkt worden. De aflevering is mede afhankelijk van de provider. De integriteit van grafische bestanden die via e-mail verstuurd worden is niet altijd gegarandeerd en de toegestane bestandsgrootte is beperkt. Bovendien is controle en terugkoppeling met betrekking tot de juistheid conform de geldende industrienormen alleen via onze portal beschikbaar.