Zoeken:

WANT.nl start wekelijkse podcast over technologie, popcultuur en wetenschap 

Technologie- en lifestylewebsite WANT.nl is gestart met Freakin’ Nerds. Dat is een wekelijkse podcast waarin de redactie van WANT praat over alles wat met technologie, popcultuur en wetenschap te maken heeft.  

WANT.nl brengt dagelijks nieuws en achtergronden over technologie en popcultuur. Een podcast kon daarbij niet langer ontbreken. “Anno 2023 hoor je er niet meer bij als je daar ook geen podcast bij gebruikt”, zegt hoofdredacteur Mark Hofman. 

Samen met collega’s Dennis Mons en Jeroen Kraak duikt Hofman daarom sinds kort iedere week de studio in om te praten over datgeen wat hen dagelijks bezighoudt: technologie, popcultuur en wetenschap. Gewapend met drie stellingen, nieuwtjes en fun facts wil de redactie luisteraars inspireren en enthousiasmeren. “En dan komt onze ware aard als nerd pas écht naar boven.” 

Tijdlozer dan de concullega’s 

Menig technologie-podcast in Nederland richt zich op het brengen van het nieuws. WANT doet het net even anders – door de afleveringen tijdlozer te maken. Iedere aflevering staat één hoofdonderwerp centraal; denk aan ‘Android vs. iOS’, ‘CES’ of ‘opvouwbare gadgets’. Wel altijd gebaseerd op de actualiteit.  

Hofman: “Als Tesla met een nieuwe elektrische auto komt, gaan wij met elkaar in gesprek over elektrische voertuigen. En als Netflix een trucje doet met een serie als That 90’s Show, hebben wij het over reboots van iconische series.” De gesprekken vinden op de redactie toch al dagelijks plaats, zo was de gedachte. “Dus we zeiden tegen elkaar: waarom zetten we er geen microfoon tussenin, zodat onze lezers kunnen meeluisteren?” 

De podcast Freakin’ Nerds is vanaf nu iedere vrijdag te beluisteren via je favoriete podcast-app, zoals Spotify.

Over WANT 

WANT richt zich op het enthousiasmeren van jonge techliefhebbers en leert hen zoveel mogelijk uit hun (digitale) leven te halen. De redactie benadert de onderwerpen altijd op een positieve wijze en aan de hand van vier pijlers: WANT2SEE, WANT2HAVE, WANT2KNOW en WANT2PLAY. WANT is een ode aan de innovatie en de mensen die het mogelijk maken. De toekomst is vandaag. 

WANT is onderdeel van de afdeling Digital Platforms van Mediahuis Nederland. Deze afdeling bestaat uit negen digitale titels: NSMBL, Beautify, Culy, Famme, J/M Ouders, Bedrock, Manners, One More Thing en WANT.