Zoeken:

Vijf vrienden leggen de EU-verkiezingen uit in korte podcast afleveringen: De Kiescast.

In de Kiescast worden de Europese verkiezingen uitgelegd en de ideeën van de verschillende Europese fracties samengevat.

Op donderdag 6 juni moeten we wederom naar de stembus. Dit keer voor de Europese verkiezingen. Wij zijn vijf vrienden uit Haarlem die merken dat we niet precies weten waarop we nou eigenlijk stemmen. En dus hebben we – om onszelf en de luisteraar te helpen – uitgezocht hoe dat parlement nu eigenlijk werkt en wat de ideeën van alle Europese partijen zijn.

De podcast afleveringen behandelen de belangrijkste onderwerpen die spelen in Europa, variërend van klimaat en migratie tot economie en de omgang met Rusland. Elke aflevering biedt een beknopt overzicht van de standpunten van een Europese fractie, waardoor luisteraars inzicht krijgen in de diversiteit van opvattingen binnen het Europese politieke landschap.

Eerder maakten de vijf vrienden al korte samenvattingen van alle verkiezingsprogramma’s in Nederland, voor de verkiezingen van afgelopen november. Daarop kwamen veel positieve reacties van mensen die echt iets zeiden te hebben gehad aan de podcast om tot hun stem te komen. Vandaar dat we dit nu ook voor de Europese verkiezingen hebben gedaan.

De aflevering waarin we het parlement uitleggen staat intussen online: https://open.spotify.com/episode/1PUjtVqfOUUIHFmu32uDLY?si=d1aba7cdbaea4e14

Extra toelichting:

Om de podcast zonder kleuring te maken, hebben we de teksten zoveel mogelijk in de taal van de fracties overgenomen, één voice-over gebruikt en hebben er steeds drie mensen naar de teksten gekeken. De geraadpleegde bronnen staan bij de afleveringen in de shownotes.

Over de samenwerking:

De KiesCast is een samenwerking van vijf vrienden en Audiohuis. De podcast wordt gelanceerd op 8 mei en zal beschikbaar zijn op alle populaire podcastapps.

Daarnaast kun je ook terecht op hun Instagram-pagina ‘Kiescast’. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar: [email protected].