Zoeken:

Telegraaf Media Groep (TMG) verandert haar bedrijfsnaam per 4 november 2019 in Mediahuis Nederland. TMG werd in 2017 overgenomen door de van oorsprong Belgische Mediahuis Groep. Sindsdien is er een expliciete focus op goede, onafhankelijke journalistiek, uitgedragen door sterke merken zoals De Telegraaf en Noordhollands Dagblad. Synergievoordelen met Mediahuis worden daarnaast volop benut. Dit heeft geleid tot een toekomstbestendige organisatie. De naamsaanpassing markeert deze positie en de verbondenheid met de Mediahuis Groep.

Mediahuis is uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandse medialandschap. De naamswijziging is voor TMG dan ook een voor de hand liggende keuze.

TMG CEO Rien van Beemen: ‘TMG is sinds twee jaar, na de overname door Mediahuis Groep en door de inzet van alle medewerkers, veranderd in een klantgerichte, duurzame organisatie waar de journalistiek centraal staat. Vanuit die basis bouwen we aan verdere groei. Met deze onomkeerbare transitie is het nu tijd om afscheid te nemen van de naam TMG en de nieuwe naam Mediahuis Nederland te omarmen. Een naam die het gedeelde geloof in onafhankelijke journalistiek en de gezamenlijke groeiambities onderstreept.’

Binnen de Nederlandse markt is Mediahuis Groep tevens eigenaar van NRC Media en het regionale Mediahuis Limburg. Beiden blijven onder hun huidige bedrijfsnaam opereren.