Zoeken:

Stevie Wonder koning van de Soul Top 1000 van Sublime

Image

26 mei 2024
Met maar liefst 30 noteringen is Stevie Wonder de meest voorkomende artiest in de Soul Top 1000 die komende week te horen is op Sublime. De nummer 1 van de lijst is voor Marvin Gaye met ‘What’s Going On’. De Soul Top 1000 is van maandag 27 mei tot en met vrijdag 7 juni te horen op Sublime.

Sublime-dj Angelique Houtveen: “Samen met de luisteraars hebben we een prachtige lijst samengesteld die de kern van soulmuziek raakt: tijdloos en vol passie. Stuk voor stuk zijn het nummers van artiesten die hun ziel en zaligheid in de muziek stoppen en ons daarmee diep weten te raken. Maak je klaar om te dansen, soms een traantje weg te pinken, en vooral te genieten.”

Image
Sublime-dj Angelique Houtveen

Luisteraars konden afgelopen week stemmen op hun favoriete nummers uit het soulgenre en deden dat ook veelvuldig. Op basis van die stemmen is de Soul Top 1000 samengesteld. Stevie Wonder is met 30 noteringen het meest te horen de komende twee weken. Hij wordt op enige afstand gevolgd door Prince (26 noteringen) en Michael Jackson (20 noteringen). De populairste groep is Earth Wind & Fire met 19 noteringen en de meest voorkomende zangeres is Aretha Franklin. Zij staat met 18 nummers in de lijst.

Van de bovengenoemde topleveranciers van de lijst weet opvallend genoeg enkel Earth Wind & Fire de top 10 te bereiken, met op nummer 6 het lied ‘September’. De top 3 bestaat uit Erykah Badu met de live-versie van het nummer ‘Tyrone’ op 3, The Temptations met ‘Papa Was A Rolling Stone’ op 2 en Marvin Gaye met ‘What’s Going On’ op nummer 1.

Naast veel muziek uit de tweede helft van de vorige eeuw hebben ook nieuwe nummers de Soul Top 1000 gehaald. Zo bemachtigde Teddy Swims met ‘Lose Control’ de top 100 (nummer 97) en eindigde het duo Silk Sonic, betaande uit Bruno Mars en Anderson .Paak met ‘Met Leave The Door Open’ zelfs in de top 10 (op nummer 5).

De Soul Top 1000 is van maandag 27 mei tot en met vrijdag 7 juni te horen op Sublime.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews kun je contact opnemen met Jelle Klerx via [email protected]