Zoeken:

Vanaf maandag is op Radio Veronica twee weken lang de Top 1000 van de ’80s te horen. De band The Cure voert de lijst aan met het nummer ‘A Forest’. Michael Jackson doet zijn titel van ‘King of pop’ eer aan, hij staat met maar liefst negentien nummers in de hitlijst. In het verlengde van de Top 1000 van de ’80s maakt Rob Stenders de komende weken een speciaal programma, de PUP 40. De hitlijst is vanaf maandag 20 mei tot en met vrijdag 31 mei te horen op Radio Veronica.

 

Rob Stenders maakt speciaal programma: PUP 40
Tijdens de Top 1000 van de ’80s neemt Rob Stenders elke werkdag mee terug naar één bepaald jaar uit de jaren ’80. In zijn Parallelle Universum Parade (PUP 40) herschikt Rob een hitlijst uit dat jaar met de kennis en oren van nu. Welke nummers hebben de tand des tijds doorstaan en welke nummers zouden we vandaag de dag niet meer in de hitlijst van dat jaar zetten? De PUP 40 is elke werkdag direct na de lijst te horen van 18.00 tot 21.00 uur.

Rob Stenders vertelt over PUP 40: “We gaan dan bijvoorbeeld terug naar mei 1984, en maken dan de hitlijst van toen opnieuw met de oren van nu. Sommige dingen zijn gedateerd, dus die halen we eruit, andere nummers blijven populair, dus die laten we staan. Ik heb heel veel zin in dit hobbyproject!”

Meeste noteringen
De artiest die de komende weken het meest te horen is, is met stip Michael Jackson. De ‘King of pop’ staat met maar liefst 19 nummers uit het decennium in de top 1000. U2 volgt met 16 noteringen en zowel Prince als Queen hebben 15 nummers in de hitlijst. De meest succesvolle vrouw uit het decennium is Madonna, met 12 noteringen. op de voet gevolgd door Tina Turner met 11. De populairste artiesten van eigen bodem zijn Doe Maar met 10 nummers en De Dijk met 9 nummers.

Top 10
Bovenaan de lijst prijkt ‘A Forest’ van new waveband The Cure, waar de afgelopen weken veel op gestemd is door Radio Veronica luisteraars. De top 3 wordt afgemaakt door Prince met ‘Purple Rain’ en Toto met ‘Africa’. De hele top 10 ziet er zo uit:

1    The Cure – ‘A Forest’
2    Prince – ‘Purple Rain’
3    Toto – ‘Africa’
4    Queen & David Bowie – ‘Under Pressure
5    Guns N’ Roses – ‘Sweet Child O’ Mine’
6    Bruce Springsteen – ‘The River’
7    A-ha – ‘Take On Me’
8    Dire Straits – ‘Brothers In Arms’
9    U2 – ‘Sunday Bloody Sunday’
10    Kate Bush – ‘Running Up That Hill (A Deal With God)’

De Top 1000 van de ’80s is vanaf maandag 20 mei elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur te horen op Radio Veronica.

Image
Rob Stenders, credits Radio Veronica
Image
Rob Stenders, credits Radio Veronica
Image

Radio Veronica is het station van de pop en rock hits en is in heel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, via de Radio Veronica app en online.