Zoeken:

Mediahuis haalt €22.310 op voor kankeronderzoek bij de grootste spinningmarathon van Nederland 

Op donderdag 23 maart 2023 vond de grootste spinningmarathon van Nederland plaats: Spin for Life. Duizenden mensen stapten op de spinningfiets, ieder met hun eigen motivatie maar met één gezamenlijk doel: meer onderzoek mogelijk maken zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Mediahuis Nederland haalde met een eigen businessteam maar liefst €22.310 op voor kankeronderzoek. In totaal werd er €500.091 opgehaald. 

Willemijn Reijntjes, productmanager branded content: We hebben ontzettend genoten van deze dag en avond. Daarnaast zijn we trots en dankbaar dat we een directie hebben die aan dit goede doel meer dan ruim heeft gedoneerd. Kanker is voor vele collega’s een ziekte die helaas erg dichtbij is en hiermee voelen we ons allemaal gesteund. We zijn er volgend jaar zeker weer bij.’’ 

Onderzoek is nodig voor meer preventie én genezing, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. De netto-opbrengsten van Spin for Life gaan naar onderzoek dat het DNA van de tumor van 1.000 jongvolwassenen in kaart brengt om op basis hiervan behandelmethodes op maat aan te bieden. De opbrengst van een half miljoen euro aan donaties levert een aanzienlijke financiële bijdrage aan dit onderzoek. 

 Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “Geweldig dat we met onze partners dit bijzondere evenement hebben neergezet! En dat we zoveel mensen hebben geïnspireerd hebben om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht door mee te doen. Zij hebben met elkaar zo’n ongelooflijk mooi bedrag opgehaald voor onderzoek! Zo komen we weer dichter bij onze missie: samen bijdragen aan een wereld waarin kanker niet meer dodelijk is. Dank aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt en aan alle deelnemers die zo hun best hebben gedaan om donaties op te halen!” 

Over Fight cancer
Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wil Stichting Fight cancer heel Nederland inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. Iedereen kan een bijdrage leveren door een eigen actie te starten, deel te nemen aan een van de lokale evenementen door het hele land, geld te doneren of vrijwilliger te worden. Kijk voor meer informatie over de stichting op fightcancer.nl