Zoeken:

De huizenprijzen dalen en het aanbod neemt toe. ING bracht onlangs naar buiten dat huizenzoekers weer meer kansen krijgen op de woningmarkt. Dat mensen weer actief op zoek gaan naar een nieuwe woning ziet ook huizenzoeksite Jaap.nl. Zo downloadden ongeveer 13.000 huizenzoekers de Jaap-app in het eerste kwartaal van 2023. Een groei van zo’n 75% ten opzichte van het aantal downloads in het vierde kwartaal van 2022.

De dalende huizenprijzen kunnen reden zijn dat er weer meer mensen op zoek gaan naar een woning, zegt Jan Boesmans, Business Director van Jaap.nl: “Mogelijk hadden veel starters of mensen met bijvoorbeeld één inkomen de hoop op het vinden van een woning opgegeven omdat de huizen lange tijd te duur waren. Nu de huizenprijzen weer dalen, gaat deze groep weer actief op zoek om hun droomhuis te bezichtigen. Dat ze dit via onze app doen, snappen wij goed: met de pushmeldingen zijn ze snel op de hoogte van het meest actuele aanbod. Ook kunnen ze sinds kort hun zoekgebied tekenen op de kaart van Nederland. Zo blijven we nieuwe features introduceren om het zoeken makkelijker te maken voor huizenzoekers.”

Binnenkort in de verkoop
Makelaar Mark Teeuwissen uit Huizen voelt de veranderende huizenmarkt ook: “De laatste tijd dalen de huizenprijzen, maar de krapte blijft. Daarom is het als huizenzoeker goed om erbovenop te zitten. Om huizenzoekers te helpen als eerste een nieuwe woning te vinden, zorgen wij dat we ons aanbod goed onder de aandacht brengen. Op Jaap.nl en in de app kunnen makelaars ook al huizen die binnenkort in de verkoop gaan, tonen. Zo kunnen we als makelaars vooraf de interesse in een woning inventariseren en wordt het verkoopproces voor zowel de verkoper als de huizenzoeker versneld.”

Geen branchebelangen
In tegenstelling tot veel concurrenten is Jaap.nl een onafhankelijk platform zonder branchebelangen. Dit biedt huizenzoekers een uitgebreider overzicht, omdat er ook veel huizen aangeboden worden van makelaars die zich niet aangesloten hebben bij een branchevereniging. Dit zijn er ongeveer 5000, iets minder dan de helft van alle makelaars in Nederland. Boesmans: “Wij zijn een platform voor alle makelaars en behandelen iedereen gelijk. Makelaars kunnen voor een vast en laag bedrag per maand onbeperkt hun woningaanbod onder de aandacht brengen. Huizenzoekers bieden we hiermee een breed en gevarieerd aanbod.”

Over Jaap
Jaap is het op één na grootste vastgoedplatform in Nederland en biedt met z’n website en app een oplossing aan zowel de huizenzoeker als de vastgoedaanbieder. Met innovatieve features maakt Jaap het aanbod transparant voor de consument in de complexe Nederlandse huizenmarkt. Aan de makelaar biedt Jaap handige oplossingen om leads, afkomstig van zowel verkopers en verhuurders als kopers en huurders, te generen en zo meer omzet te draaien.

Lees hier meer over Jaap.