Zoeken:

Een historisch moment in de geschiedenis van Dumpert. In zeven dagen tijd zijn maar liefst vijf daders van vijf verschillende geweldsdelicten opgepakt met behulp van het videoplatform. Er worden regelmatig daders van vechtpartijen of inbraken opgespoord op basis van content op Dumpert. 

Dumpert kijkers staan erom bekend dat zij veel ‘engagen’ met de content. En dat geldt ook voor video’s die soms schokkende beelden bevatten van delicten. Geweldplegers worden vaak herkend en zo kan de politie hen makkelijker opsporen. Soms voelen de geweldplegers zich hierdoor zo opgejaagd dat zij er zelf voor kiezen om zich te melden op het bureau.

Een mishandeling in Assen werd door een omstander gefilmd en door de moeder van het slachtoffer op Dumpert gepost. Zij deed aangifte bij de politie en naar aanleiding van de video kon de verdachte worden aangehouden. De jongen is geschorst en de school waar het incident zich voordeed denkt na over de maatregelen die het zal treffen naar aanleiding van het incident.

Dappere buschauffeur in Uithoorn

Bij het busstation in Uithoorn is een buschauffeur geschopt en geslagen door een groep jongeren. Van de vechtpartij is een video op Dumpert geplaatst. Op de beelden is te zien hoe tientallen jongeren schreeuwend rondom de vechtpartij staan. De buschauffeur wordt, terwijl hij tegen een muur staat, geslagen en tegen zijn hoofd geschopt. Heftige beelden. Volgens de woordvoerder van Connexxion wilde de chauffeur die werd mishandeld een ouder echtpaar helpen, omdat hij dacht dat de groep het stel lastigviel, zo is te lezen op NOS.nl

Nog meer incidenten opgelost

In Amsterdam hebben twee jongens vanaf een scooter een bejaarde man van zijn fiets geduwd. De daders werden herkend naar aanleiding van een video van het incident op Dumpert. Eén van de daders heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. In Staphorst is een jongen aangehouden omdat hij een bierfles tegen een langsrazende trein heeft gegooid. De politie kon achterhalen wie hij was na het zien van de videobeelden die door een omstander zijn geplaatst. Een agressieve supermarktbezoeker uit Culemborg heeft zichzelf herkend in een post op Dumpert en zich inmiddels gemeld bij de politie waar hij spijt heeft betuigd voor zijn wangedrag.